Vesimittari asennettuna paikalleen sulkuventtiilin vieressä.

Vesimittareiden kausivaihto Poitsilan alueella

Haminan Vesi aloittaa etäluettavien vesimittareiden vaihdot Etelä- ja Pohjois-Poitsilassa helmikuussa 2024 viikolla 6.

Arvioitu kesto on toukokuun loppuun asti. Vaihto on kuluttajalle ilmainen.

Vesimittareiden vaihtotyön suorittaa LVI Himas Oy. Vesimittareiden vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja Haminan Veden antama kirjallinen valtakirja.

Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että mittarinvaihtajalla on esteetön pääsy vesimittarille. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön nopeuttamiseksi.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen mukaan kiinteistön omistajan tai haltijan tulee pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne on kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä, eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Tarkkaile mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaat vuotoa tai vesitippoja, ota välittömästi yhteyttä LVI Himas Oy:n mittarin vaihtajaan.

Lisätietoja asiasta antaa:
LVI Himas Oy, Sami Kauppila, puh. 0400 952 650