Vihreä Pisara

Vihreä Pisara -hankkeen aloitti kesällä 2021 Kymen Vesi yhdessä Kymenlaakson Veden kanssa. Seuraavana vuonna, Maailman vesipäivän kunniaksi, Kouvolan Vesi ja Haminan Vesi haastettiin mukaan. Hankkeen tarkoituksena on edistää tietoutta vesilaitosten toiminnasta, ympäristövaikutuksista sekä keinoista, joilla voimme vähentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta.

Hanke etenee – seikkailuoppitunti Operaatio Vihreä Pisara otetaan käyttöön keväällä

Maailman vesipäivänä 22.03.2023 julkaistaan uusi, alakouluikäisille suunnattu opetusmateriaali, jonka ovat yhteistyössä suunnitelleet ja tuottaneet Haminan Vesi, Kymen Vesi, Kouvolan Vesi, Kymenlaakson Vesi ja Satumatka Productions.

Toiminnallinen oppitunti haastaa lapset ratkaisemaan visaisia tehtäviä tarinallisessa QR-koodiseikkailussa teknologiaa hyödyntäen. Operaatio Vihreä Pisara -digiseikkaissa tutustutaan muun muassa talousveden valmistukseen, pohditaan miksi vettä on hyvä käyttää järkevästi ja mitä saa laittaa pönttöön ja viemäriin ja mitä ei.

Julkaisupäivänä Haminan Veden asiantuntija Nina Korjus ja asiakassihteeri Susanna Korpela toteuttavat ensimmäisen digiseikkailun Haminan Aseman koulun 6. luokalle. Operaatio Vihreä Pisara on toteutettavissa myös muissa Haminan peruskouluissa 1-6. luokan oppilaille.

Digiseikkailun intron voit katsoa alla olevasta videosta.

Hankkeen logo muistuttaa luonnon monimuotoisuudesta

 

Pin It on Pinterest

Share This