Mikä on veden hinta ?

Käyttömaksu vesi + jätevesi 3,77€/m3 (vesi 1,59 €/m3 ja jätevesi 2,18 €/m3 sis. Alv 24 %). Lisäksi laskutetaan mittarikoon mukainen perusmaksu.

Kuinka usein vesilasku tulee ?

Vesilasku tulee 4 kertaa vuodessa, kolmen kuukauden välein. Arviolaskuja kolme ja kerran vuodessa tasauslasku.

Miksi paritaloon tulee vain yksi vesilasku ?

Paritaloissa on vain yksi liittymä ja yksi Haminan Veden vesimittari, jonka perusteella koko kiinteistön veden kulutus laskutetaan.

Mikä on veden kovuus ja pH?

Haminan verkostovesi on pehmeää (n. 3 °dH), joten astianpesukoneisiin ei ole tarpeen lisätä suoloja. Laitevalmistajan ohjeita kannattaa kuitenkin noudattaa. Veden pH on keskimäärin 7,6 (vaatimus on 6,5-9,5).

Miksi vesi maistuu pahalle aamulla?

Veden seistessä talon putkistossa yöaikaan se lämpenee hieman, jolloin siihen tulee ummehtunut maku. Vettä on syytä juoksuttaa aamulla niin kauan, että vesi muuttuu raikkaan makuiseksi.

Miksi vesi on harmaan sameaa?

Harmaa sameus selittyy veden seassa olevalla ilmalla, joka on täysin luonnollista ja vaaratonta. Seistessään vesi kirkastuu alhaalta ylöspäin parissa minuutissa. Harmaa sameus on havaittavissa kuumassa vedessä lähes aina.

Mitä jos vesimittari hajoaa?

Jos havaitset vesimittarin olevan jäässä tai rikkoutuneen, kannattaa ottaa heti yhteyttä Haminan Veteen. Jäätymisen vuoksi tai muuten asiakkaan huolimattomuudesta rikkoutuneen vesimittarin vaihdosta aiheutuneet kustannukset laskutetaan kiinteistön omistajalta.

Entä jos vettä ei tule?

Jos vettä ei tule, kannattaa ensin selvittää, tehdäänkö talossa korjaustöitä ja johtuuko katko siitä. Alueella saattaa olla myös odottamaton vesijohtovuoto, josta  asiakkaille ei ole voitu ennakkoon ilmoittaa.

Kuluttajatietoa

Talousvettä kulutetaan keskimäärin

  • omakotitaloissa 135 l/hlö/vrk
  • rivitaloissa 150 l/hlö/vrk
  • kerrostaloissa 170 l/hlö/vrk

Vuotavat kalusteet olisi syytä korjata, koska jo harmittomalta vaikuttava tippavuoto voi aiheuttaa huomattavat vesikustannukset.

Mitä viemäriin ei saa laittaa?

Viemäriin ei saa laittaa mitään, mikä ei sinne kuulu, kuten:

  • hygieniatuotteita
  • hiuksia, hammaslankaa
  • rasvaa, öljyjä
  • ruuantähteitä
  • vessapaperirullan hylsyjä (ei edes ”huuhdeltavia”)
  • vaarallisia jätteitä

WC-PÖNTTÖ EI OLE ROSKIS!

Viemäriin saa siis laittaa WC-paperin lisäksi tiski- ja pesuvedet sekä kaiken mikä on ensin syöty ja juotu.

Pin It on Pinterest

Share This